Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Nisan 2013 Cumartesi

BİTKİ İLAÇ DEĞİLDİR!


Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun doğru bilinen bir yanlışlık hakkında açıklama yaptı. Bitkileri hala insanların ilaç olarak değerlendirdiğini, fakat bitkinin kimyevi bileşenlerle ilaç niteliği taşıyabileceğini vurgulayan Dr. Ömer Coşkun ayrıca tehlikeli bir bitki olan yüksük otu ve cırtatan otu hakkında da uyarıda bulundu.
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun: "Şimdi bitkilerle tedavi, inanç işidir. Bir kere insanlar, inanacak bitkiye. Bitki ne demek; bitki gıda demek, bitki besin demektir. Bitki ilaç değil, dolayısıyla yan etki yapmaz. Hele de bizim seçtiğimiz bitki kesinlikle yan etki yaratmaz. Tabi metabolizmaya göre değişkenlik gösteren durumlar vardır ama yüzdelik olarak oranlarsak eğer % 97 etki görmezsiniz."

TEHLİKELİ BİTKİLERE DİKKAT
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun: "Bitkinin zehirli olanları, tehlikeli olanları elbette ki v
ar. Bu yüzden bu bitkiyi bilmeyenler biliyormuş gibi bitkilerle uğraşmasın. Örneğin yüksük otu. Yüksük otu bitkisi kalp kasını güçlendirir. Bugün digoksin adıyla bütün hastanelerin kardiyolojinin baş ilacının hammaddesindir. Bu bitkinin etkisi çok güçlüdür. Kesinlikle tehlikeli bir bitki olarak sınıflandırabiliriz. Bu bitkinin etkisi çok güçlüdür. Bitkinin dozunu ayarlamak çok zor bir iştir. Sağlık sektörünün en önemli kuralı önce zarar vermemektir. Benim mantalitem budur."

CIRTATAN OTU YERİNE OKALİPTÜS
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun: "Etkisi güçlü, dikkat edilmesi gereken bir diğer bitki ise acı kavundur. Halk arasında cırtatan otu oalrak bilinir. Halk bunu burnunu açmak için, sinüzitten kurtulmak için kullanır. Uzun yıllardır da kullanılmıştır fakat cırtatan otunu serum fizyolojikle en az 10 kez sulandırmak gerek. Yani, bir damla cırtatan otuna 9 damla veya 10 damla serum fizyolojik koyacaksın ki o seyrelsin. seyrelmez ise yarardan çok zarar verebilir. bu yüzden ben cırtatan otu yerine okaliptüs yağı öneriyorum. Okaliptüs yağının beyine zarar vermesi gibi bir durum asla söz konusu değil. Fakat cırtatan otu birden bütün sinir sistemini mahvedebilir. Hasta felç geçirebilir, ölebilir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder